Lindenhorst “Wonen is meer dan een dak boven je hoofd”

Vanaf 1 juli 2021 zijn de deuren van onze nieuwe kleinschalige woonzorgvoorziening geopend voor mensen met dementie in buurtschap Zevenhuizen (vanouds Hoogland) in de Gemeente Bunschoten. De locatie is gelegen op de grens van Amersfoort en Bunschoten, ligt tegen de woonwijken Nieuwland en Vathorst aan. Het huis ligt straks  in een omgeving met statige boerderijen (lintbebouwing), een landwinkel in de directe nabijheid, alsook een restaurant en een manege op loopafstand.

Bewoning
In het huis is ruimte voor 28 bewoners  die 24-uurszorg ontvangen. Familie ontvangt een sleutel waarmee ze op elk moment binnen kunnen lopen en altijd welkom zijn. Het huis staat midden in de samenleving en zal ook een open huis zijn voor de buurt en anderen uit de omgeving.

Afwerking
De bewonerskamers in het huis zijn voorzien van gordijnen, wand en vloerafwerking en de toekomstige bewoners richten het eigen appartement zelf in. Laat u inspireren door de foto’s van de kamers en het landelijke uitzicht.

Geïnteresseerdenlijst
Bent u geïnteresseerd in wonen in 2021 in Lindenhorst? Laat het ons weten er zijn nog plekken beschikbaar.

Adres- en contactgegevens
Zevenhuizerstraat 152B, 3751  LD Bunschoten (tegenover nr 257)
Telefonisch bereikbaar op 033-2002638 en per mail Lindenhorst@kingarthurgroep.nl

Neem gerust contact op met de coördinator van Lindenhorst Mieke Hendriksen voor meer informatie: mieke.hendriksen@kingarthurgroep.nl

Of bel haar rechtstreeks: 06-18601124

Lindenhorst van sleutel tot officiële opening

Mieke Hendriksen, coördinator van Lindenhorst vertelt enthousiast:

“We hebben 31 mei de sleutel van de locatie Lindenhorst gekregen waarna we meteen wat tafels en stoelen naar binnen hebben gehaald om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. De dag erna,1 juni, zijn we met een clubje collega’s, de binnenhuisarchitect en vrijwilligers aan de slag gegaan met inrichten van de vier huiskamers en de grote keuken. Wat is er hard gewerkt, de sfeer van huiselijkheid ontstond onder onze handen. Na vele dagen hard werken vierden we op 26 juni de opening.”

Feestelijke opening nieuwe woonzorgvoorziening Lindenhorst 26 juni 2021, een reportage van RTV Bunschoten

Subsidie ontvangen namens de commissie Coöperatiefonds Rabobank Amersfoort Eemland voor Stichting KAG Zorg

Tijdens de feestelijke opening van Lindenhorst is een cheque van
€ 10.000,- uitgereikt ten behoeve van het project Tweede leven voor Lindenhorst. De overhandiging is gedaan door Sabine Drost namens de commissie Coöperatiefonds en Renate Brink namens Rabobank Amersfoort Eemland. Namens King Arthur Groep en Lindenhorst hebben Chantal van de Hengel en Mieke Hendriksen deze zeer welkome schenking in ontvangst genomen.

Sfeerimpressie

Klik hier om onze nieuwe brochure van Lindenhorst gratis aan te vragen.

Nieuws

Expositie in Lindenhorst >
Grote opening >
Binnenkort openen de deuren >
Officiële tekening huurcontract >
Woonboerderij voor ouderen >

Nieuwsbrief

Regelmatig houden wij onze deelnemers op de hoogte van nieuwe activiteiten. Zie hier ter informatie onze meest recente nieuwsbrief. Klik hier

Het kleinschalige woonzorgconcept van King Arthur Groep biedt een tweede huis aan mensen met dementie. Een waardige woonomgeving waar rekening wordt gehouden met ieders achtergrond en interesses en waar partners en familie een belangrijke rol spelen.

Tweede leven

Om de toekomstige bewoners direct een thuisgevoel te geven worden alle gemeenschappelijke ruimtes ingericht met oude (2e hands) meubels en dierbare voorwerpen. De inrichting wordt gerealiseerd aan de hand van een door een interieurstylist gemaakt inrichtingsplan.

Ook de inrichting en het ontwerp van de tuin is passend bij de doelgroep. Een dierenverblijf, plantenbakken op hoogte, kunstvoorwerpen (oud landbouwwerktuig/ of melkbus), voelen, proeven en ruiken (beleven).

Bijdrage leveren?

We nodigen lokale bedrijven, vakmensen, studenten, buurtbewoners en andere geïnteresseerden uit een (maatschappelijke) bijdrage te leveren aan het huis en de tuin. Dit kunnen meubels, materialen, voorwerpen, gereedschappen maar ook handen zijn. De bruikbare ingebrachte items worden gerestaureerd, geschilderd en/of nieuw gestoffeerd en krijgen daarmee een “tweede leven”. 2de hands planken worden verwerkt in plantenbakken, tuinbanken en tuintafels. We doen dit zoveel mogelijk met wijk- en buurtbewoners, vrijwilligers, familieleden en toekomstige bewoners.

De achterliggende gedachte is in de aanloop naar de realisatie van dit huis zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het huis om daarmee het huis een permanente plek in hun midden te geven.

We hopen zo contact te krijgen met toekomstige buurtgenoten en vrijwilligers die, als het huis de deuren opent, ook een rol willen (blijven) vervullen en toekomstige bewoners een rol te geven (te laten participeren) in hun nieuwe thuis.

Aanleiding project Tweede leven

Rondom dementie heerst nog altijd een taboe. Degenen die de ziekte hebben proberen dit zolang als het kan te verbergen. En familie, buren, kennissen en vrienden worstelen hoe zij met de gevolgen van de ziekte om moeten gaan en hoe zij het contact met hun dierbare (goed) kunnen houden.

Als je met dementie te maken krijgt, verandert er veel, voor alle betrokkenen. Een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je je begrepen voelt, is dan het minste wat geboden kan worden.

Bewoners en familie starten bij ons een nieuwe fase in hun leven. Er moet afscheid genomen worden van bijna alles dat vertrouwd is. Wij vinden het belangrijk dat zij zich zo snel mogelijk weer thuis voelen.

Met het project Tweede leven willen wij op een positieve manier laten zien wat de mogelijkheden zijn met dementie en niet de beperkingen. Personen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers hebben allen een rol in het project en leveren ieder een bijdrage aan het huis.  Door samen te werken en concrete resultaten te behalen leert men elkaar kennen, gaat men elkaar waarderen en ervaart men succes.

Het project heeft de volgende doelstellingen:

 • Buurtbewoners, vrijwilligers, familieleden en toekomstige bewoners kennis laten maken en vroegtijdig betrekken bij de kleinschalige woonzorgvoorziening. Door vroegtijdig met elkaar in contact te komen, als (familie van)bewoners en organisatie en als vrijwilligers en organisatie, leer je elkaar kennen en ontstaat er een band. Toekomstige bewoners en  familie  groeien naar de verhuizing toe en vrijwilligers kunnen groeien naar een rol in het huis.
 • Het huis vanaf het begin een sfeer te geven die warm en huiselijk is/passend bij haar bewoners. Het pand is nieuw gebouwd en door de inrichting vorm te geven met nieuwe oude spullen krijgt het huis meteen een ziel. De inrichting wordt zoveel mogelijk gerealiseerd van gebruikte interieuritems die door leden van eerder genoemde doelgroepen worden ingebracht en opgeknapt om te worden gebruikt in de gemeenschappelijke ruimtes. Ook worden er items zelfgemaakt, zoals lampen van oude theekopjes of gehaakte poefjes, zodat er op verschillende plekken iets te zien is wat inspireert en uitnodigt tot een gesprek met de bewoners. Ook bij de inrichting van de tuin is nagedacht over beleving, proeven, ruiken, zien, voelen. Een klein dierenverblijf en plantenbakken op hoogte, alsook een groente- en pluktuin. Naar hartenlust kan er mee-getuinierd worden.
 • Op een positieve manier laten zien wat de mogelijkheden en niet de beperkingen zijn van een ziekte als dementie.

Met het project het Tweede Leven hoopt King Arthur Groep van begin af aan een buurtgenoot in de straat te worden en haar gastvrijheid te tonen.

Interesse?

Spreekt het project u aan en wilt u een bijdrage leveren in welke vorm dan ook, neem contact op met Ester Kraak of Mieke Hendriksen (035-2050950) of per e-mail: lindenhorst@kingarthurgroep.nl.

Vrijwilligers

Vrijwilligers met de volgende kwaliteiten zijn van harte uitgenodigd zich te melden:

 • Workshop begeleiders
 • Stoffeerder
 • Houtbewerkers
 • Timmerman
 • Meubelmakers
 • Gastvrouw
 • Chauffeurs
 • Creatieve mensen
 • Handige klussers
 • Tuinmannen en vrouwen
Meubels doneren

Heeft u een leuke, oude, mooie, antieke…

 • Tafel
 • Kasten
 • Kastjes
 • Bijzettafeltjes
 • Bankje
 • Stoeltje
 • Buro’tje
 • Serviezen
 • Schemerlampen (laag en hoog), staand en wandmodellen
 • Kaststel of vazen
Werken bij

Wil jij deel uitmaken van het team in Lindenhorst en kennismaken met collega’s, onze visie en werkwijze? Neem contact op met hr@kingarthurgroep.nl voor een oriënterend gesprek en om te horen over de mogelijkheden en vacatures binnen King Arthur Groep.

Wil je meer weten over onze vacatures en “werken bij” klik hier