Gooise Meren krijgt een alzheimer café

KERNGROEP ZOEKT GEGADIGDEN VOOR EEN LEUKE EN ZINVOLLE VRIJWILLIGERSBAAN

Naast Hilversum, Huizen/BEL en Weesp krijgt ook Gooise Meren dit najaar een Alzheimer Café. In zo’n bijzonder café krijgen mensen die zorgen voor iemand met dementie (bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer) tien keer per jaar de gelegenheid om meer te weten te komen over de ziekte, adviezen te krijgen en andere mantelzorgers te ontmoeten. Ook mensen met dementie, professionele hulpverleners en geïnteresseerden zijn er welkom. Zo’n ontmoetingsbijeenkomst duurt altijd ca. twee klokuren met een korte uitloop voor wie nog even wil napraten en/of nog wat extra informatie wil.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door een caféwerkgroep die bij de organisatie begeleid en geholpen wordt door en vanuit het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken. En ook landelijk Alzheimer Nederland doet een duit in het zakje.

Voor die caféwerkgroep zoeken wij een aantal enthousiaste vrijwilligers:

1. Enkele gastheren en gastvrouwen

Bent u geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers; kunt u mensen op hun gemak stellen en helpen om mensen zich welkom te laten voelen; bent u iemand met een luisterend oor; iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren; kunt u één keer in de maand beschikbaar zijn op een vaste tijd, dan komen we graag met u in contact.

2. Een coördinator

De coördinator is de spil van het Alzheimer Café. Hij is het vaste aanspreekpunt, houdt de touwtjes in handen door leiding te geven aan de caféwerkgroep. Iemand bent die wellicht dat wat vindt, bel of mail ons dan…

3. Enkele gespreksleiders

De gespreksleiders leiden bij toerbeurt de bijeenkomsten. Zij stellen de spreker voor, leggen deze vragen voor, zorgen ervoor dat de bijeenkomst goed en gezellig verloopt.

Tijdsinvestering voor genoemde taken: Tien bijeenkomsten per jaar op een vaste middag of avond in de maand (2 uur per keer) en de tijd die nodig is voor enkele voorbereidende werkzaamheden en overleg met de werkgroep.

Alzheimer Nederland biedt: zinvolle en afwisselende trainingen voor de verschillende vrijwilligers van het Alzheimer Café. Ook is er de landelijke tweejaarlijkse vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox

Hebt u vragen of wilt u nadere informatie, neemt u dan gerust telefonisch contact op met Cees Croes, tel:  06-41399777 of stuur een e-mail: c.croes@alzheimervrijwilligers.nl. Ook kunt u zich via Cees aanmelden voor de informatie-bijeenkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *