King Arthur Groep volgt de landelijke adviezen rondom Corona

De besmettingen met het coronavirus lopen weer op in het land. De regels worden weer aangescherpt en dat betekent dat wij extra maatregelen nemen om de veiligheid voor onze zorgvragers voor u en onszelf zo groot mogelijk te houden.

Ter bescherming tegen het virus neemt King Arthur Groep de volgende maatregelen

 • Iedereen die werkt in de begeleiding en binnen 1,5 m komt van een zorgvrager draagt een mondneusmasker.
 • Iedereen die werkt in de persoonlijke verzorging en binnen 1,5 m komt van een zorgvrager draagt een mondneusmasker.
 • In de Personenvervoer bus van King Arthur Groep dragen, naast de chauffeur zelf, ook de bezoekers een mondneusmasker.
 • Bezoekers dragen op alle King Arthur Groep locaties een mondneusmasker. Wij kunnen hierin zo nodig voorzien. Voor vaste bezoekers is er een mondneusmasker dat gedragen kan worden in contact met je naaste.  Aangezien de besmettingen bij kinderen oplopen in Nederland, vragen wij om elk kind of jongere die onze locatie bezoekt daarom ook een mondneusmasker te laten dragen.
 • We letten nog meer dan we al deden op hygiëne: handen desinfecteren bij binnenkomst en ook door de dag heen handen wassen of desinfecteren.
 • We letten op de 1,5m regel en houden afstand waar dat kan.

Belangrijkste is dat we de zorg en begeleiding die nodig is voor iemand met dementie, zoveel mogelijk door laten gaan.  We doen onze uiterste best om daarbij de mensen met dementie en hun naasten te beschermen tegen het virus.

Wanneer er een besmetting is op locatie kunnen we besluiten de locatie tijdelijk dicht te doen. Of u of uw naaste verzoeken tijdelijk thuis in quarantaine te gaan. Om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Indien dit zich voordoet hebben wij altijd persoonlijk contact met u.

Wij blijven al onze dienstverlening aanbieden:

 • Casemanagement: gaat door, 1.5m afstand waar mogelijk.
 • Individuele Begeleiding Thuis: gaat door waarbij zoveel mogelijk afstand bewaard wordt van 1.5 meter tussen de begeleider en zorgvrager.
 • Ontmoetingshuizen / logeren: zijn geopend. We volgen nauwkeurig alle richtlijnen die gelden voor ons en proberen het leven in huis zo normaal en comfortabel mogelijk te houden.
 • Ontmoetingscentra: zijn open voor iedereen die al naar een van onze ontmoetingscentra ging en ook voor nieuwe zorgvragers.
 • Kleinschalige woonvoorziening: we volgen nauwkeurig alle richtlijnen die gelden voor ons en proberen het leven in huis zo normaal en comfortabel mogelijk te houden.
 • “Wanneer er een besmetting is op locatie kunnen we besluiten de locatie tijdelijk dicht te doen. Of u of uw naaste verzoeken tijdelijk thuis in quarantaine te gaan. Om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Indien dit zich voordoet hebben wij altijd persoonlijk contact met u”

Heeft u vragen over de regels in verband met corona, of maakt u zich zorgen neem dan contact met ons op. Mail naar info@kingarthurgroep.nl  of bel:  035-2050950.

Informatie over vaccineren

Informatie huidige maatregelen Corona: voor de vertegenwoordigers van onze zorgvragers

Klik hier voor de brief.

Bestuurders brengen Ode aan zorgverleners King Arthur groep

Nieuws

E-health subsidie voor King Arthur Groep
Klik hier

Toolkit Corona

Toolkit zorgvragers: 
 
De toolkit zorgvragers betreft documenten die een zorgverlener aan zorgvragers  kan geven indien van toepassing.