King Arthur Groep alert op voorkomen van Corona

U weet dat de besmettingen met het coronavirus oplopen in het land. Dat betekent dat de regels strenger zijn geworden en wij extra maatregelen nemen. Dit om de veiligheid voor de zorgvragers, voor u en voor onszelf zo groot mogelijk te houden.

Welke maatregelen neemt King Arthur Groep ter bescherming van het virus?

 • Iedereen die werkt in de begeleiding en binnen 1,5 m komt van een zorgvrager draagt een mondkapje of een Face Shield (= doorzichtig masker).
 • Iedereen die werkt in de persoonlijke verzorging en binnen 1,5 m komt van een zorgvrager draagt een mondneusmasker.
 • In de Personenvervoer bus van King Arthur Groep dragen, naast de chauffeur zelf, ook de bezoekers een mondneusmasker.
 • Bezoekers dragen op alle King Arthur Groep locaties een mondneusmasker. Wij kunnen hierin zo nodig voorzien. Voor vaste bezoekers is er een Face Shield dat gedragen kan worden in contact met je naaste.  Aangezien de besmettingen bij kinderen oplopen in Nederland, vragen wij om elk kind of jongere die onze locatie bezoekt daarom ook een mondneusmasker te laten dragen.
 • We letten nog meer dan we al deden op hygiëne: handen desinfecteren bij binnenkomst en ook door de dag heen handen wassen of desinfecteren.
 • We letten op de 1,5m regel en houden afstand waar dat kan.

Belangrijkste is dat we de zorg en begeleiding die nodig is voor iemand met dementie, zoveel mogelijk door laten gaan.  We doen onze uiterste best om daarbij de mensen met dementie en hun naasten te beschermen tegen het virus.

Al onze dienstverlening kunnen wij blijven aanbieden:

 • Casemanagement: gaat door, 1.5m afstand waar mogelijk.
 • Individuele Begeleiding Thuis: gaat door waarbij zoveel mogelijk afstand bewaard wordt van 1.5 meter tussen de begeleider en zorgvrager.
 • Ontmoetingshuizen / logeren: zijn geopend. We volgen nauwkeurig alle richtlijnen die gelden voor ons en proberen het leven in huis zo normaal en comfortabel mogelijk te houden.
 • Ontmoetingscentra: zijn open voor iedereen die al naar een van onze ontmoetingscentra ging en ook voor nieuwe zorgvragers.
 • Kleinschalige woonvoorziening: we volgen nauwkeurig alle richtlijnen die gelden voor ons en proberen het leven in huis zo normaal en comfortabel mogelijk te houden.

Heeft u vragen over de regels in verband met corona, of maakt u zich zorgen neem dan contact met ons op. Mail naar info@kingarthurgroep.nl  of bel:  035-2050950.

Bestuurders brengen Ode aan zorgverleners King Arthur groep

Voor Corona Teststraten voor Utrechts zorgpersoneel, klik hier.

Nieuws

Speciale uitgave van de Helpdesk Ontmoetingscentra VUmc: Samen sterk in Coronatijd. Lees hier de Nieuwsbrief effectieve zorg en behandeling bij dementie (met input van OC Utrecht)

Overzicht Maatschappelijk initiatief gedurende COVID-19
Klik hier

Rijksoverheid – Routekaart voor mensen met een kwetsbare gezondheid
Klik hier

E-health subsidie voor King Arthur Groep
Klik hier

Toolkit Corona

Toolkit medewerkers: 
Toolkit patiënten: 
De toolkit patiënten betreft documenten die een behandelaar aan patiënten / cliënten kan geven indien van toepassing.
Toolkit leidinggevenden: