Ridderspoor
Geef uw spullen een tweede leven
Wij vinden het van groot belang dat nieuwe bewoners zich zo snel mogelijk thuisvoelen in Ridderspoor. Een sfeervol interieur kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Eind 2012 zijn wij daarom gestart met het project "Een Tweede Leven". Hierin zijn we op zoek gegaan naar mooie oude meubels en andere spullen. Onder leiding van ontwerpster Minka Haverkorn en ervaren restaurateurs zijn deze opgeknapt tot een stijlvolle inrichting. 
  

Eind september 2013 hebben wij het project met groot succes afgerond. Veel meubels hebben dan ook een mooi en passend plaatsje gekregen in ons huis. Alle meubels waar helaas geen plek meer voor was zijn tijdens een feestelijke dag per opbod verkocht. De opbrengst van deze veiling is geschonken aan Alzheimer Nederland.


Jarcine Spaander, Dianne Raasing en Anita Schimmel (van links naar rechts)  


King Arthur Groep en Tweedehands.nl bespreken
de plannen voor het Tweede leven op een terras in de zon in Amsterdam (13-8-2012). 

         
         Dianne Raasing, Anita Schimmel en Aldine
         Reinink  (van links naar rechts)
Buitenom

Minka Haverkorn van Buitenom bedacht het project Tweede leven toen zij gevraagd werd de inrichting van Ridderspoor uit te werken. Andere projecten en ontwerpen van Buitenom kunt u bekijken op www.buitenom.com 
.
2dehands.nl

Ook de advertentiesite 2dehands.nl heeft meegewerkt aan het project Tweede Leven. De bezoekers van 2dehands.nl hielpen mee de nodige spullen te verzamelen voor de vintage inrichting.


.
Oranjefonds
Het project Tweede Leven heeft een bijdrage ontvangen van het Oranje Fonds. Meer informatie over de steun van het Oranje Fonds kunt u lezen in ons persbericht.
Nieuws
22-09-2013
Tijdens een feestelijk evenement zijn de overgebleven meubels uit het project geveild. De opbrengst is ten goede gekomen aan Alzheimer Nederland. Hiermee is het project "Tweede Leven" dan ook officieel afgerond.
29-08-2013
In de laatste weken voor de komst van de eerste bewoners is het inrichten van de gemeenschappelijke ruimtes van het huis in volle gang. Uiteraard bestaat een groot deel van het meubilair inmiddels uit meubels uit het Tweede Leven project.
15-07-2013
We hebben (weer) een nieuwe boodschappenlijst. Op deze lijst kunt u zien naar wat voor soort tweedehands meubels en spullen wij op dit moment specifiek nog op zoek zijn.

20-04-2013
Onze werkplaats bevindt zich nu op een nieuwe locatie, vlak naast onze woonzorgvoorziening in aanbouw, Ridderspoor Het adres van de werkplaats is: Koninginneweg 95-97, Hilversum
18-03-2013
Bent u benieuwd naar de resultaten van het harde werk in de werkplaats? op de pagina "Werkplaats in beeld" vindt u een aantal voorbeelden van opgeknapte meubels voor Ridderspoor.
11-01-2013
Wilt u zien wie er inmiddels allemaal al een steentje hebben bijgedragen? In onze "Wall of Fame" hebben wij al deze personen en organisaties een eervolle vermelding gegeven.  
15-12-2012
We hebben een nieuwe boodschappenlijst. Op deze lijst kunt u zien naar wat voor soort tweedehands meubels en gereedschap wij specifiek nog op zoek zijn.
11-11-2012
De is werkplaats is geopend! 
Blog
Over de beginfase van het project Tweede Leven is ook een blog bijgehouden. Deze kunt u vinden op 2dehandslifestyle.nl