Informatie

Voor informatie over 
adres, telefoonnummer 
en email klik hier

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

OC Utrecht

Ontmoetingscentrum King Arthur Groep Utrecht pakt het net even anders aan

 Professionals en vrijwilligers bieden ontmoetingen en activiteiten in de vorm van passende daginvulling dichtbij huis, in wijk en buurtcentra en in semi openbare ruimten. Met een speciaal programma voor deelnemers met dementie op jonge leeftijd.

  

Uit onderzoek blijkt dat maar 5% van alle mensen met een diagnose dementie deelneemt aan dagbesteding omdat het aanbod niet passend is.

 

Naast standaard activiteiten in onze eigen ruimte aan de Dr. Max Euwestraat, worden er activiteiten ontplooit met wijk en buurtbewoners, voor wijk en buurtbewoners en bezoeken we met onze deelnemers een sportschool, een zwembad, biljartvereniging, etc. Een en ander zal afhankelijk zijn van de persoonlijke interesses, leeftijd en mobiliteit van de deelnemers. U kunt bij ons flexibel deelnemen, bijvoorbeeld alleen aan het klaverjassen of er wekelijks met de beweegclub op uit. Van een uur tot een dagdeel en meerdere dagen.

 

King Arthur Groep wil het verschil maken en maatwerk bieden. Samen met u gaan wij op zoek naar een passende daginvulling. In Utrecht doen we dat vanuit onze eigen locatie, maar gaan we ook naar plekken waar u anderen kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan activiteiten in de samenleving alleen of met anderen.

 

Hoe doen we dat?

Wij nodigen regelmatig sprekers uit voor een korte lezing over verschillende onderwerpen, u kunt bij ons schilderen en tekenen. Klaverjassen en biljarten. We koken en eten samen. U bent van harte uitgenodigd mee te helpen met de voorbereidingen van de verse (warme) maaltijd of om de tafel te dekken en boodschappen te doen. U kunt naar eigen keus luisteren naar muziek. We nodigen regelmatig koren, een pianist, accordeonist of gitarist uit voor een optreden. Daarnaast maakt bewegen een belangrijk deel uit van het dagprogramma, zo kennen wij “fit bij de koffie”.

 

Speciaal voor deelnemers met dementie op jonge leeftijd 

De woensdag zal gebruikt worden om een specifiek programma te maken voor mensen met dementie op jonge leeftijd (in de leeftijd tot ongeveer 65 jaar). Door hun leeftijd zitten zij en hun naasten in een andere levensfase en is er een andere dynamiek om de persoon heen. Dit vraagt om een iets andere aanpak.

We denken aan de volgende activiteiten: sporten, karweitjes in en met de buurt zoals meehelpen met onderhoud van tuinen, bloembakken, speeltoestellen van school, ondersteuning lokale winkeliers met hand- en spandiensten. In de maakplaats lekker aan de slag met het maken van leuke, creatieve spullen die we ook weer in ons eigen winkeltje zouden kunnen verkopen. Maar ook bak– of kookactiviteiten of een lekker “vertroeteluurtje” waarin je eventueel samen met de (klein)kinderen lekker aan de slag gaat met make-up, nagels lakken, haren doen onder het genot van een lekker hapje en drankje. Natuurlijk is er ook ruimte voor muziek: zelf maken, luisteren naar onze eigen top 40 en wellicht nog voetjes van de vloer. Net wat je leuk en belangrijk vindt. We sluiten de dag af met gezamenlijk koken van de maaltijd. Wanneer de partner of andere naasten het leuk vinden dan kunnen zij vast een vorkje mee prikken. 

Financiering

U kunt particulier betalen of een beroep doen op een Wmo toewijzing van de Gemeente. Wij kunnen u behulpzaam zijn bij de aanvraag via het wijkteam.

 

Vervoer

U komt bij voorkeur op eigen gelegenheid. Mocht dat voor u niet haalbaar zijn, dan organiseren wij het vervoer.

 

Help ons vorm en inhoud te geven aan een gevarieerd en aantrekkelijk programma. 

Op dit moment vindt u ons 4 dagen (5 dagen vanaf 13/12/2017) per week op de Doctor Max Euwestraat 74 te Utrecht

Maandag

9:00-17:00 uur

Dinsdag

9:00-17:00 uur

Woensdag (mensen met dementie
op jonge leeftijd)
10:30-18:30 (open vanaf 13/12)
Donderdag 9:00-17:00 uur
Vrijdag 9:00-17:00 uur

   

Er zijn geen wachtlijsten en bij voldoende animo zijn meer avonden en/of de zaterdag mogelijk.


Leerwerk- / stageplaatsen

Met de toenemende vergrijzing zal ook de vraag naar ondersteuning in de thuissituatie toenemen. Wij bieden stage en leerwerkplekken aan jong en oud (herintreders). Wil je meer weten over de mogelijkheden? Mail hr@kingarthurgroep.nl

       
       
Activiteitenprogramma
Nieuws
Klassieke klanken - woensdag 28 februari 2018

Maandag 5 maart van 14:00-15:30 optreden in OC Utrecht. Klik hier voor meer info.

 
Omgaan met Dementie - woensdag 28 februari 2018

Cursus voor naasten van mensen met dementie. 6 bijeenkomsten in Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

 
Volop in actie! - maandag 26 februari 2018

Programma voor jongere mensen met dementie; volop in actie! Er zijn veel ontwikkelingen en mensen zijn zeer enthousiast. Voor meer informatie klik hier.

 
Mensen met dementie op jonge leeftijd - zaterdag 11 november 2017

Vanaf 13/12 start KAG op elke woensdag met een dag voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Vanaf 10:30-18:30 uur. Jan Baars is het aanspreekpunt voor deze dag. Klik hier voor de flyer en meer informatie over dit onderwerp.