Informatie

Voor informatie over 
adres, telefoonnummer 
en email klik hier

Sociale kaart

King Arthur Groep heeft een sociale kaart ontwikkeld met organisaties waar u terecht kunt. Ook vindt u op de kaart een aantal tips om met een persoon met (beginnende) dementie om te gaan.

Folders
Ontmoetingscentrum De Bilt

 

   

 

 

Welkom bij OC De Bilt

Bij Ontmoetingscentrum De Bilt draait het om bieden van een warme, veilige en gezellige plek waar alle bezoekers iets van zijn of haar gading kunnen vinden. Of u nu op zoek bent naar een goed gesprek, een creatieve of sportieve activiteit of gewoon een lekker kopje koffie met een koekje, het is allemaal voor handen. En anders regelen we het alsnog. We horen graag waar u naar op zoek bent.

OC De Bilt is op elke dinsdag en donderdag van 12 tot 18 uur geopend. U bent op elk moment van harte welkom voor een kop koffie. We serveren rond half een voor de liefhebbers meestal een eigengemaakte soep en om 14.00 uur start er een gezamenlijke activiteit. Na een kort rustmoment staat er rond half vier weer een onderdeel op het programma. We sluiten af met een bescheiden warme maaltijd. Om 18.00 uur zijn we gesloten.

Dat er een activiteit op het programma staat betekent overigens niet dat u aan alles mee hoeft te doen. Integendeel, alles mag en niets moet. Wel proberen we het aanbod van activiteiten zo divers mogelijk te maken. De rode lijn wordt gevormd door de termen Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. Daarbij is er onder meer aandacht voor geschiedenis en kunst, workshops met bewegen in de hoofdrol, wandelen met hond Angus en schilderen. Ook zingen staat vaak op de agenda. Op Wereld Alzheimer Dag hebben we ons eerste optreden met Con Amore mogen geven.

Natuurlijk horen we ook graag waar uw wensen liggen zodat we ons programma daar wellicht op kunnen aanpassen.  
Komt u binnenkort een kijkje nemen?

Voor meer informatie:
Gerdine Timmerman: 06-29053145 of via de King Arthur Groep 035-2050950

Deelname is mogelijk met een indicatie/beschikking, maar u mag deze ook persoonlijk betalen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en helpen u graag bij de gewenste aanvraag.

 

Activiteiten programma
Nieuws
Klassiek concert 22 maart - woensdag 7 maart 2018

Klik hier voor meer informatie over klassiek concert op 22 maart van de gebroeders IJzerlooij in OC De Bilt.

 
Eet mee! - woensdag 7 maart 2018

Onlangs mocht ik aanschuiven aan de eettafel van kandidaats raadslid John Van Brakel en raadslid  Hanneke de Zwart van D66 in De Bilt. Dit in het kader van Eet Mee! Met een politicus aan tafel. Een heel prettige kennismaking onder het genot van een heerlijke maaltijd. Beide politici zijn nu nog beter op de hoogte over de vraag en aanbod van opvang van mensen met geheugenproblemen in de gemeente en over de groeiende behoefte aan respijtzorg. Een mooie ontmoeting die voor herhaling vatbaar is.

 
2000 euro voor Duofiets - vrijdag 9 februari 2018

OC De Bilt heeft 2000 euro ontvangen van de diaconie voor de aanschaf van een duofiets voor onze bezoekers en andere belangstellenden. Dit geld is opgehaald via het diaconaal appel, een jaarlijkse actie waarbij geld wordt ingezameld onder de kerkleden voor een goed doel.   Dit jaar was het thema Onze oudere medemens: dichtbij en verder weg. Naast een project voor grootmoeders, Adopt a Granny, is toen ook OC De Bilt als goed doel gekozen. Dit onder meer omdat het OC volgens de organisatie mensen met dementie een veilige plek biedt in de buurt. We gaan hard op zoek naar nog wat extra financiën zodat we in het voorjaar op de fiets kunnen stappen.


 
Wintermarkt - maandag 18 december 2017

OC De Bilt heeft een geslaagde Wintermarkt gehouden. Klik hier voor meer informatie.

 
Proeverij - dinsdag 5 december 2017

Eten met gemak, leverancier van koelverse maaltijden aan huis, heeft aangeboden om een proeverij te willen organiseren. Op donderdag 14 december komen ze van 15.30 uur tot 17 uur langs met een selectie van hapjes uit hun eigen assortiment.

Naast dat we dit een leuke en lekkere activiteit voor onze bezoekers vinden, denken we dat deze proeverij ook voor anderen leuk en informatief kan zijn. Vandaar dat we ook collega’s, mantelzorgers en andere belangstellenden van harte zijn uitgenodigd. Laat u even weten of u komt?