Informatie

Voor informatie over 
adres, telefoonnummer 
en email klik hier
De Bilt

 

     

 

Team De Bilt

 

Kennismaken met Team De Bilt

Ook in de Gemeente De Bilt is een zelfstandig team gestart met individuele ondersteuning en begeleiding aan mensen met beginnende geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie die zelfstandig willen blijven wonen. Nanda Levert, Gerda Bultstra, Inde Van Erven, Liesbeth Meijer, Suzanne van den Biggelaar, Monique Kurver en Gerdine Timmerman werken, als onderdeel van de King Arthur Groep, in alle woonkernen van de gemeente De Bilt.

Het team heeft als belangrijkste missie om mensen met dementie goede persoonlijke dementiezorg te leveren. Dat betekent dat we altijd ruimte hebben voor persoonlijke aandacht, uitgaan van gelijkwaardigheid en het niet meer dan normaal vinden dat we meedenken en meebewegen met de behoefte van de zorgvrager en de mantelzorger. Verzorgend maar zeker niet betuttelend. De mens zien en in zijn of haar kracht zetten, dat geeft ons energie.

Het team bestaat uit zeven vrouwen met een brede ervaring in dementie zorg. Bijna allemaal wonen ze in de buurt van De Bilt en kennen het gebied. Nanda: ‘Ik merk dat het heel fijn werken is als de lijnen met de collega’s en verwijzers erg kort zijn. Dat geldt niet alleen voor mij maar dat heeft zeker ook voordelen voor de zorgvrager. We kunnen immers snel schakelen als er een vraag is.’ Gerda Bulstra vult aan: ‘En juist omdat we de mogelijkheden en voorzieningen in de woonkernen kennen, kunnen we ook meedenken over geschikte activiteiten. We denken graag in mogelijkheden en zoeken door tot we iets geschikts voor iemand  vinden.’

Hoe werkt het? Veelal komt u bij ons terecht via een verwijzing van de huisarts, de wijkverpleegkundige, de Praktijkondersteuner van de huisarts of de casemanager dementie. Maar u kunt ook zelf contact met ons opnemen. Bij onze kennismaking met u kijken we vooral waar u behoefte aan heeft. Dat kan van alles zijn, wandelen, fietsen, boodschappen doen of samen koken, of waar uw wensen ook liggen. Die proberen we dan om te zetten in activiteiten met begeleiding.

Juist nu er vanuit overheidswege wordt gevraagd om langer thuis te blijven wonen, kan wat ondersteuning bij praktische zaken prettig zijn. Dat geldt voor uzelf maar daarnaast kan ook het ontlasten van de mantelzorger nodig zijn om iemand langer thuis te kunnen laten wonen. Maar ook trefwoorden als daadkrachtig, bevlogen en initiatiefrijk staan hoog op ons lijstje. Als het gaat om onze werkwijze vormen termen als praktisch en oplossingsgericht kijken naar problemen en zorgen de basis.

Nieuwsgierig geworden? We komen graag nader kennis maken.

Het Team De Bilt is te bereiken via Gerdine Timmerman of via teamdebilt@kingarthurgroep.nl.  Het algemene nummer van de King Arthur Groep is 035 – 205 0950.

Team De Bilt bestaat uit:

van links naar rechts Monique Kurver, Liesbeth Meijer, Inde van Erven, Suzanne van den Biggelaar, Gerdine Timmerman en Nanda Levert

 

Nieuws
Ontmoetingscentrum De Bilt geopend - maandag 24 oktober 2016

OC De Bilt is op 13 oktober 2016 geopend.
Het nieuwe OC in de Bilt is gestart en is elke donderdag van 12:00-19:00 geopend. Klik hier voor het artikel over de opening in de Bilthovense Courant.