Begeleidingscommissie

 

     
Wubbien Wesselink
Maria Ruijs
Joke Bos

                                                                                                                       

Wubbien Wesselink  (gepensioneerd)

Verpleegkundig specialist ggz en verplegingswetenschapper met veel ervaring in de zorg voor mensen met psychiatrische, somatische, neurologische en ouderdom gerelateerde problemen. 


Maria Ruijs

Momenteel werkzaam in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie als coördinator projecten, met veel ervaring in het verbinden van diverse partijen rond de zorg voor de mensen met dementie én hun mantelzorgers. Hierin is 'warme zorg' mijn credo als het gaat om de bejegening van mensen met dementie en hun partners. Het opstarten van menig Alzheimer Café in Nederland is een zeer boeiende bezigheid geweest: via 'netwerken' de juiste partijen om de tafel zien te krijgen, met als doel een professioneel goede activiteit te ontwikkelen. De maatschappelijke impact van het dementieproces is via deze weg verbreid en het taboe rondom dementie is verminderd. Ik ben trots op mijn bescheiden aandeel in deze. En bij al deze werkzaamheden zijn veel vrijwilligers nodig. Het ontwikkelen van vrijwilligersbeleid en het begeleiden van vrijwilligers ervaar ik als een inspirerende en niet te missen poot in het werken voor mensen met dementie en hun familie.


Joke Bos

Fysiotherapeut en psychomotorisch therapeut en sinds 1993 is zij leidinggevende van het Amsterdams ontmoetingscentrum de Pijp. Daarnaast geeft zij door het gehele land cursussen in verschillende thema’s rondom dementie. Vooral Kunst en Bewegen hebben haar passie. Zij bezoekt regelmatig Ontmoetingscentra in Nederland en begeleidt het personeel in de visie  van het Ontmoetingscentrum.